CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

i love u.u love me

i love u.u love me

Tuesday, April 26, 2011

Birthday Party For -Caer demuk-

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَانِ الرَّحِيْمِ


+ MUHAMMAD SYAHIR B. SALEH +
haaa.. hari ahad 24/04/11 yg lpas, pamily aku wat bufday party utk adek aku yg sorg ni..
actually,bufday die 25/04/11, tp disebabkn xmo wat hari budak2 skola, so parents aku cdg utk awalkn sehari..
aku mulekan tugas aku hari tu dgn pegi cari ais..
puas aku pusing kat sume supemarket yg ade kat kawasan desa tasik ni..
jawapan yg same je aku dpt..

"aiyooo..suda abosh ooo ! "
"sory dik, ais baru je abis..kau lmbt bape saat je dik.."
"sory bang, ais xde laa hari nie.."

tp ade satu kedai ni aku singgah..die ckp.....

"allooo shafiii , ais nnti pkol 2 bru ade,. u tggl u munye fone number,nnti i kasi kol same u laa.."

fuhhh ! selamat..ade gak ais..aku pon tempah lee 2 beg besor ..
yea laa..tkot2 nnti nk beli lagi dh abes,..prepareration la katekn..
(padehal gune ais xsmpai stgh beg pon..hahaaa)

then pas settle part beli ais,aku tolong maklong aku masak rendang..
bukan takat tolong je taw,aku jd cheff lg..hahaha :)
sume aku handle..mak aku sedo-sedo,dh siap je rendang ayam tu..
opss..lupe lak nk bgtaw,maklong dh dtg ke umah aku dr perak sejak semalamnye lg..hehee :)

then, pkol 3.30pm,start le majlis...
dimulakan dgn kaum2 ibu dok bace tahlil..then disambung lak dgn selawat..
tp time selawat tu,aku tgk mak aku dok bwk je adek bongsu aku..
alaa.. si CAED tu.. 
mak aku bwk g ke setiap org yg dok bace thlil dlm umah aku tu..
n aku prasan, dowg dok suap gule merah n aer ape ntah kat dlm mulot si kechik tu.. :)
aku xtaw le ape name tu sume, tp aku juz dtugaskan utk jage si bufday boy time tu..
yea laa,,tkot.tkot die wat onaa lak kn..heheee

then settle je thlil n selawat, aku letak le meja bulat kat tgh2 umah..
utk potong kek le katekan..
kirenye aku ni tukang handle mjlis la konon nye ! (ceewaahhh ! takbor lak !:) )
ltak kek, pasang lilin then standby cmeraa..
then berkumandang la lagu bufday tu..hahaaa :) tringt wktu kcik2 dlu..kih3
elok je si caer dh tiop lilin, aku guide die utk potong kek..
korg nk taw,lpas je aku guide potong kek tu, die leh plak jilat pisau kek..
"caer nk rse skit taw yeob .."
bhhaahahaaa..selambe jew die wat gitu ! xsabo sgt la tu..
then lpas potng kek n ageh.agehkn..pacek n macek kat blok aku ni pon mkn le juadah yg disediakn..
smpai le dkat mgreb,mjlis pon selesai..hehehee...
haaa..time mjlis tu,smpat jgak aku sent picx kat mrs.Chenta aku..
n soh die tlg editkn utk aku publish kat blog tesyg nie..
so, saksikanlaa ye..
.
.
.
.
.
haa.. nie la kek bufday boy kali nie :)
amacam ? shedap x weyh ? kih3
.
.
.
.
.

fuhh. muke tgh berkoba.koba nk niup lilin..
hahaaa :)
.
.
.
.
.
huhh ! puwas dh muke bile dpt tiop lilin :)
.
.
.
.
.
hahaaa. muke xsabo adeq aku ni nk mkn..
ni la die
MUHAMMAD SYAHIR tu :)
.
.
.
.
.
.


++ CREDIT to mrs.Chenta ++
xx coz dh tlg editkn sume picx di ats xx
xx
tq sygs xx
xx
really appreciate it hun :) xx
xx
loveu.mishu laa ;) xx

1 comment:

dyanina said...

alalallala.
dak muk-muk da beshar daaa :)
byk mulot lak tu,..
geramm.je ngan awk ye caer,,
xpe, skrg kak nina nak syg CAED lebey plak.
pdn muke awk caer. bhahahahaha :)

Followers